На хорото
То на мегдана нази често събира,
хванали се заедно всички на хора.
Млади, малки деца и старите то сбира
и усмивки и радост има на техните лица.
Научили го те отдавна от своите баби и деди,
народен танц от миналото сгрява нашите души.
И хванали се ръка за ръка млади, ерген и мома,
те вече заедно са, имат усмивка, нямат тъга!
На празника хорото се играе и в ледена вода,
от момци и мъже, обичай народен от някога .
Усмивките греят на техните мъжки лица,
играят и пеят песен наша, песен българска.
На хоро голямо да се хванем и ние сега,
ние българите горди с историята велика.
Да се хванем отново ние ръка за ръка,
забравили обидите, тъгата, да срещнем радостта!
© Валентин Миленов Все права защищены