23.07.2023 г., 17:57 ч.

На хорото 

  Поезия » Философска, Гражданска
210 0 3

                                     На хорото

 

 

То на мегдана нази често събира,

хванали се заедно всички на хора.

Млади, малки деца и старите то сбира

и усмивки и радост има на техните лица.

 

Научили го те отдавна от своите баби и деди,

народен танц от миналото сгрява нашите души.

И хванали се ръка за ръка млади, ерген и мома,

те вече заедно са, имат усмивка, нямат тъга!

 

На празника хорото се играе и в ледена вода,

от момци и мъже, обичай народен от някога .

Усмивките греят на техните мъжки лица,

играят и пеят песен наша, песен българска.

 

На хоро голямо да се хванем и ние сега,

ние българите горди с историята велика.

Да се хванем отново ние ръка за ръка,

забравили обидите, тъгата, да срещнем радостта!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??