22 янв. 2009 г., 20:05

На инат се обичаме 

  Поэзия » Любовная
1051 0 23
 

Всяка нощ съм Вечерница,

всяка нощ си Небе

и не питам,

(не питай)

дали може,

(дали трябва)

да покажа

лицето си.

Всяка нощ съм куршумена,

точен изстрел

в сърцето ти.

И не питай

(не казвам)

как лягам,

как ставам

със оловото

във сърцето си.

Всяка нощ ти Одисей си,

а аз съм Итака

(помежду ни Горгоните)

и кораб,

и руно от злато,

и те чакам,

и се връщаш.

На инат се обичаме.

Със разстрел се изпращаме.

Не ме питай дали съм щастлива,

просто казвай ми,

че ме обичаш.

Не е истина поверието,

че утрото

по-мъдро от вечерта е.

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??