Ще ви напиша няколко неща
по темата, която сте задали.
За силата, умът и смелостта –
те в гените ни са се съчетали.
Ще бъда искрен с вас, ще бъда прям,
защото знам – тук няма слаби хора.
Не ще ви плаши буря, ураган –
та вие ураганът сте в простора!
Че само силен, смел човек и с ум,
създава светове, вселени, смисли.
Прокарва пътища, без много шум –
чрез думите изравя тежки истини.
Ще кажа туй, в което вярвам сам,
макар да прозвучи като молитва.
Че смелост, сила, ум са в своя плам,
когато нас съдбата ни изпитва!
© Данаил Таков Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Ти си по-смел, отколкото вярваш, по-силен, отколкото изглеждаш, и по-умен, отколкото си мислиш »