12.02.2021 г., 8:41 ч.

На изпит 

  Поезия
1095 3 27

Ще ви напиша няколко неща

по темата, която сте задали.

За силата, умът и смелостта –

те в гените ни са се съчетали.

 

Ще бъда искрен с вас, ще бъда прям,

защото знам – тук няма слаби хора.

Не ще ви плаши буря, ураган –

та вие ураганът сте в простора!

 

Че само силен, смел човек и с ум,

създава светове, вселени, смисли.

Прокарва пътища, без много шум –

чрез думите изравя тежки истини.

 

Ще кажа туй, в което вярвам сам,

макар да прозвучи като молитва.

Че смелост, сила, ум са в своя плам,

когато нас съдбата ни изпитва!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??