18 дек. 2019 г., 23:26

На жасмина в клонака красив 

  Поэзия » Любовная
825 6 27

На жасмина в клонака красив

 

 

На жасмина в клонака красив

вятър пролетен листи люлее...

А в гърдите ми с порив тъй див

пак за него аз с нежност лелея...

 

И прикрила с воалче плътта

не заспивам през дългите нощи...

Сякаш с мен се шегува лъстта –

ту ме буди, ту чезне в сън още...

 

Но ще тръгна към тоз небосклон

с цвят и вятър в косите си луди...

Ще намеря пътечка в тих стон

към сърцето му с рой пеперуди...

 

И когато припадне пак зрак

с вкус малинен на тръпнещи устни...

Щом получа най-мъничък знак

аз до него ще легна изкусна...

© Светла Асенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??