29 июн. 2017 г., 20:59  

На живота сивата тетрадка 

  Поэзия » Философская, Строгие формы
372 0 2

НА ЖИВОТА СИВАТА ТЕТРАДКА

 

Аз зная, че моето време е малко

и зная, че тук съм за кратко…

следи – като пишеща в бяло писалка,

оставям в таз сива тетрадка,

която нехайно живот се нарича,

която тъй бързо изтича,

която е празна и дяволски чиста,

в която с години записвах:

успехи, провали, любов и омраза,

и много моменти прекрасни,

и скъпи приятелства в дните неясни,

които от глупост изрязах…

аз зная, че малко живот ми остава

и после блажена забрава…

© Раммадан Л.К. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря!
    Дано да е смислен престоят тук.
  • А, не...нищо няма да изрязваш...има още много записки да водиш. Всички сме за кратко тук, но нека направим смислен престоя си! А стихото ти, е много хубаво! Поздравления!
Предложения
: ??:??