24 июн. 2008 г., 00:24

На капки 

  Поэзия
590 0 15

 

през брезови ресници
разлиства се бяло денят
по пръстите си топли мисли
спуска тихо
и ги раздипля в бели повеи
по пръхкавото още слънце
наронило
с омарен дъх
наниз ситен маргарит
за самодиви-облаци с коси от свила
разпуснати на пръски
бели водопади
и по дъгата ръси 
                               капки цвят


© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??