В морето на живота няма затишие,
щом плаваш на кораб от четиристишия!
Често морски бури с ярост те връхлитат,
но... брегът за тебе няма да попита!
Нейде, без посока, времето тече!
Бездната дълбока страстно те влече!
Трябва без компас курса да държиш,
в много труден час сам да издържиш!
Вихри зли отнасят мачтите прекършени
и весла подмятат като сухи вършини!
После... отминават сякаш на шега...
В мислите чертаеш пътя към дома!
Не, не си сънувал, нито са измислици!
Дълго си пътувал: със и без орисници!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены