Sep 24, 2011, 4:04 PM

На кораб от четиристишия 

  Poetry » Phylosophy
591 0 7

В морето на живота няма затишие,

щом плаваш на кораб от четиристишия!

Често морски бури с ярост те връхлитат,

но... брегът за тебе няма да попита!

 

Нейде, без посока, времето тече!

Бездната дълбока страстно те влече!

Трябва без компас курса да държиш,

в много труден час сам да издържиш!

 

Вихри зли отнасят мачтите прекършени

и весла подмятат като сухи вършини!

После... отминават сякаш на шега...

В мислите чертаеш пътя към дома!

 

Не, не си сънувал, нито са измислици!

Дълго си пътувал: със и без орисници!

 

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??