29 авг. 2018 г., 11:47

На котката 

  Поэзия
292 1 3

В опразнената стая
господарката
е котката,
която гордо стъпва
върху масата.
Едното от леглата
вече липсва - твоето.
А в гардероба 
се оказа тясно
да се надиплят 
старите ти тениски.
Люлее се 
един молец
на копче от сакото ти.
И мирисът
на празен кожен куфар
се стопява.
Есен е 
във стаята,
в която само паякът,
прикриващ се от котката,
зад ъгъла на масата,
в компютърното флопи
записва моите 
истории.

А някъде 
зад времето
от скъсаните стихове 
с компютър генерирам
нови спомени.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??