Цветя за теб дойдох да сложа,
а иска ми се да крещя,
да викам и да срежа с ножа,
въжето дето удържа.
Поклон за жертвата огромна,
поклон пред подвига велик,
страната ни мъничка скромна,
помни своя мъченик.
Във нас живееш от детинство,
със нас израстваш и твориш,
присъстваш в всяко домакинство,
и в бъдещето с нас вървиш.
© Рот Кив Все права защищены