9 февр. 2008 г., 10:01

На липсата ти обожавам полъха 

  Поэзия » Любовная
1092 1 37
 

                                      На една приятелка, с пожелание за щастие

 

Смехът ти разиграва на барбут

душата ми в кошмарните ми сънища.

И тя трепери, свита на кълбо,

в предчувствие, че пак ще си я върнеш...

 

Въртят се зарчетата - все едно куршуми.

Прицелват се. Не искам да съм жертвата.

Започвам да подреждам гневни думи,

с които от живота си да те изрежа...

 

И... се събуждам. Плахо се оглеждам

На липсата ти... обожавам полъха...

Насън, все още можеш да спечелиш,

но през деня съм вече без оковите...

© Дочка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??