На лов съм аз сега,
гургулица ще сваля.
Фазан ще видя,
през полята ще го диря.
Но и аз сърце си имам,
крехка сърничка ще одирам.
Стар глиган през къпинака ще догоня,
лекичко с ножа да прободя.
С групата ловци накрая,
на жарава чеверме ще си направя.
Ще пийнем, хапнем и тъжим,
но утре пак ще продължим.
За мене не тъжи, недей,
аз съм касапинът-злодей!
© Лъчезар Андреев Все права защищены
Спорът е излишен,всеки разбира произведението както той си иска...
От ловец до ловец разлика огромна и в опит,и в знания
Петинка добро изказване