Изживей
милиони прекрасни моменти
с човек, но добре запомни:
на него му стига
едва едно зло
етикет да ти лепне -
"Злодей!"
Аз не зная какво извърших,
но ме гледате изпод вежди
и таите напразни надежди -
шоколадите* ми се свършиха.
Във сърцата ви ярост се гърчи,
там гнездо свила е злобата,
аз не ще се кланям на сноби -
шоколадите ми се свършиха.
Ръце повече няма да кърша,
да търся живот в катакомбите.
Душите си пусти заложихте...
Шоколадите ми се свършиха.
И доброто във вас да потърся,
аз не ще си сменя мнението.
Изчерпа ми се търпението,
а за вас, низвергнати мърши -
шоколадите ми се свършиха!
*Веднъж поднесох на един от тях шоколад като извинение. Да се разбира в този си смисъл.
© Кавалер Все права защищены