21 авг. 2009 г., 00:58

На мама 

  Поэзия » Другая
618 0 10

Деца

когато сме,

деца когато имаме,

от мъка или щастие

когато ни боли -

неволно търсим майките.

От мама сила вземаме.

Тя всичко с нас -

единствена -

до сетен дъх дели.

 

На ласки сме преситени,

но търсим, майко, ласката

на дланите ти грапави.

И в твоите очи

пречистваме се, майчице.

Пред тебе пада маската.

Горчилката натрупана

при тебе не горчи.

 

Че всичко ще е хубаво,

у тебе зрее вярата

и тихо носиш болката,

която с теб делим.

За злото и доброто ни

пак твоя в нас е мярката

и ти намираш билката,

с която се церим.

© Гинка Гарева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??