Очите ти, сине... са чисти,
като планински езера...
Кристално сини, бисерни мъниста,
непознали още ни болка, нито грехота.
Ще виждаш с тях живота, сине...
със смели крачки ще вървиш напред.
Ще се смееш и ще плачеш с всички сили,
по Дядо Коледа ще гледаш с копнеж...
Вятърът в очите ти ще духа,
прашинки в тях ще те болят,
но помни, дете, животът ти е чудо,
най-безценната награда на света!
© Нони Все права защищены