Jun 19, 2016, 12:21 PM

На моето момче 

  Poetry
394 0 0

Очите ти, сине... са чисти,

като планински езера...

Кристално сини, бисерни мъниста,

непознали още ни болка, нито грехота.

 

Ще виждаш с тях живота, сине...

със смели крачки ще вървиш напред.

Ще се смееш и ще плачеш с всички сили,

по Дядо Коледа ще гледаш с копнеж...

 

Вятърът в очите ти ще духа,

прашинки в тях ще те болят,

но помни, дете, животът ти е чудо,

най-безценната награда на света!

 

 

© Нони All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??