23 апр. 2018 г., 01:25

На мойте братя християни 

  Поэзия » Философская
351 0 0

/ЗА МОЙТЕ БРАТЯ ХРИСТИЯНИ

 

С добри очи те брата гледа.
При нужда  помощ ще даде.
На страдащите той помага.
Пред катастрофа ще те спре!

 

Но стигне ли на, Ада прага,
да влезеш пръв, ще ти даде!
И чувства искрени ще влага,
докато с теб се разбере!

 

Но случваш и неща различни,
осебенна със хора зли,
 и почваш битките епични
докато някой  победи!

 

Знам, всяка глутница в гората
избира злия си водач,
и той започва да се смята,
че е  за всичките палач!

 

И той застанал на мегдана,
решава всякакви съдби
и с лумпените за охрана,
надува бойните тръби!

 

И тъй орачите в полето,
превиват мишци, да орат,
докато стигнат до Небето
и свършат земния си път!

 

И тъй създадените класи,
омразно хората делят!
Едиете ще препълват Каси,
от бедност другите ще мрат!


26.03.2010г. София

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??