На море
Боже, колко е добре
да си без децата на море.
По-сини са вълните даже,
когато мацката гърба ти маже.
Първа баня правиш си в зори,
ясно виждаш хоризонта ти.
Посрещаш слънцето сами,
без никой да ти мрънка и крещи!
С поглед нов жена си преоткриваш.
Милваш с обич нейното лице,
в лудо утро пак ще ти даде.
Много е добре без децата на море.
© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены
Но разбира се, посланието на стиха,
е много точно и го подкрепям напълно!
Прекрасен стих, дарява слънчево настроение!
Много ми хареса! ПОЗДРАВИ!