6 апр. 2006 г., 23:02

На музата ми 

  Поэзия
862 0 12

 Седя във ъгъла с наведена глава
 със свойте мисли и желания
 отсреща гледа ме студената стена
 и ме притиска с ледено мълчание.
В главата ми разхождат се объркани
 приятели и врагове,
любови и омрази,
срещат се различни светове
 и всеки гледа другите- да ги прегази.
Седя и чакам те с нескрит копнеж
да дойдеш тук при мене, мила моя
изпълнена със вяра и стремеж
 да нарушиш на времето покоя.
Повдигам бавно погледа, а ти стоиш
 спокойна,мъдра...и красива
дошла си тука да ме вдъхновиш
 о, музо моя, талантлива.

© Христо Костов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??