Ако умра, какво ли ще оставя?
Скърбящи хора, студ, сълзи...
Ти едва ли ще забравиш,
но моля те, аз искам - забрави.
Ако умра, аз искам да изгряваш
всяка утрин по-щастлив от вчера.
Не тъжи. Аз ти обещавам,
където и да си - ще те намеря.
И пак ще има нещо: аз и ти
ще се смеем или ще плачем...
Когато ти липсвам и ти ме потърси,
но аз ще те намеря; има начин.
А ако някога събудиш се различен
и не търсиш сън или студа,
спомняй си за мен; че те обичах...
Но аз просто знаех - ще умра.
© Аглая Все права защищены