"Добрите хора лесно се обичат.
Магията е да обичаш лошите."
К. Кондова
Магията е да обичаш просяка,
който не може и хляб да си купи,
а душата му - парцалива скитница,
ограбвана е от хиляди неверници.
Магията е да обичаш грешника,
който ласкаво да те приютява,
и като Дон Кихот да търси мелници,
и до днес да не забравя изневярата.
Магията е да обичаш болния,
сърцето му, лежащо на тепсия,
ти ще бъдеш негова месия,
от твоята любов ще възкръсва.
Магията е да обичаш и поета -
когато си отидат всички влакове,
освен ръцете си любящи,
да посвети на теб последните си викове!
© Жулиета Великова Все права защищены
добро сърце носиш, мила Жулиета..
сърдечно..