Apr 7, 2011, 8:03 PM

На Петя 

  Poetry » Love
974 1 15

 

 

 


               "Добрите хора лесно се обичат.

                   Магията е да обичаш лошите."

                                 К. Кондова

 

Магията е да обичаш просяка,
който не може и хляб да си купи,
а душата му - парцалива скитница,

ограбвана е от хиляди неверници.


Магията е да обичаш грешника,
който ласкаво да те приютява,
и като Дон Кихот да търси мелници,
и до днес да не забравя изневярата.


Магията е да обичаш болния,
сърцето му, лежащо на тепсия,
ти  ще бъдеш негова месия,
от твоята любов ще възкръсва.


Магията е да обичаш и поета -
когато си отидат всички влакове,
освен ръцете си любящи,
да посвети на теб последните си викове!

© Жулиета Великова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??