Бях - начело на протеста
срещу Боби в БеФеСе!
И попаднах - във ареста,
с кръв по моето лице!
А протестът почна тихо,
водех кротката тълпа.
Против Боби силно виках,
свирех яко със уста.
Нямах никакви проблеми
с полицаите край мен.
Те изглеждаха - почтени,
бяха кротки този ден.
Но край Спортната палата
някой викна: - ЦеСеКа!
За секунди - сред тълпата
почна гражданска война!
В миг към лошите ченгета
полетяха куп псувни!
Разхвърчаха се… павета,
пламнаха дори коли!
Триста фенчета се сбиха
поизнервени докрай!
Каската - с паве пробиха
на съседен полицай!
На асфалта той се свлече,
взе да пъшка и реве!
Взвод на помощ се притече
на раненото момче!
Мигом хукнах да се скрия
във един съседен вход.
Хич не исках - да се сбия
с някой полицай идиот!
Но - едно ченге ме погна,
спъна ме в един боклук.
Без - изобщо да се трогне
ме удари със юмрук!
Аз бях млад, красив и умен,
и шампион по петобой.
Станах - много неразумно,
и отнесох як побой!
Стигнах някакси до входа,
движех се едва, едва!
С две ченгета - от народа
бутнах тежката врата.
Още бой…. от тях изядох!
Счупиха ми две ребра!
С тях главата ми пострада,
шурна ми дори кръвта!
Мислеха, че аз съм треснал
с камък техният другар.
Лош пердах от тях отнесох,
без вина да бях макар!
След побоя бях в ареста.
Там останах до зори,
и разбрах, че със протести
няма как да се свали
нито Боби в БеФеСе то,
нито който и да е,
без - аркади по лицето
от биячи в МеВеРе!
Юри
Йовев
Ноември
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены