21 сент. 2024 г., 08:04

На път се тръгва с къси крачки 

  Поэзия » Философская
336 8 14

НА ПЪТ СЕ ТРЪГВА С КЪСИ КРАЧКИ

Все някога достигаш своя връх –
величествен минаваш през шпалира
на туфите от нежен, рехав мъх,
де светлина с отблясъчета спира.

И горд подскачаш – сякаш на парад,
навирил си главата си високо,
така – като през скучен маскарад,
излъган, че си в правилна посока.

Но знаеш ли как падаш от върха?
Не го усещаш, а се случва мигом –
в устата ти нагарчат дим и прах,
безличната тълпа реве: – Разпни го!

Не се отчайвай, укроти дъха –
в провал, в триумф ли, сред ревниви хора.
Веднъж ако си стигал до върха,
повярвай си, че можеш да повториш.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??