На ръба на чашата за вино
Стои онази капчица преминала
През слънцето земята но до мене
Не стигнала за толкова нищожно малко време
И спомените някак си разнищени
Се сблъскват старателно изчистени
От времето и веят със ветрилото
На изживените щастливи мигове
© Дух на лютеницата Все права защищены