11 мая 2011 г., 14:18

На Солунските братя 

  Поэзия » Гражданская
1239 0 8

 

 

      На Солунските братя - Св. Св. Кирил и Методий

 

 

Щях ли без вас сега да пиша,

красиви думи да редя?

Душа в куплета ми да диша

чрез нанизи от А до Я!

 

Открихте вий пред нас вратите

на чуден и прекрасен свят!

Стремеж към Мъдрост да са дните,

живот със знания богат!

 

Следа оставихте вий, братя,

по нея бъдеще градим!

Да, азбуката ни е свята,

за нас е тя Духовен химн!!!

 

     24.05.2010 г.

 

     Днес е Ден на Св. равноапостолни Методий и Кирил!!!

 Нека всички се стремим да запазим чиста Българската писменост и култура!!!

 Да водим нашия Дух по пътя на познанието и да се гордеем, че сме Българи!!!

 

 

© Валентина Харизанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??