На Солунските братя - Св. Св. Кирил и Методий
Щях ли без вас сега да пиша,
красиви думи да редя?
Душа в куплета ми да диша
чрез нанизи от А до Я!
Открихте вий пред нас вратите
на чуден и прекрасен свят!
Стремеж към Мъдрост да са дните,
живот със знания богат!
Следа оставихте вий, братя,
по нея бъдеще градим!
Да, азбуката ни е свята,
за нас е тя Духовен химн!!!
24.05.2010 г.
Днес е Ден на Св. равноапостолни Методий и Кирил!!!
Нека всички се стремим да запазим чиста Българската писменост и култура!!!
Да водим нашия Дух по пътя на познанието и да се гордеем, че сме Българи!!!
© Валентина Харизанова All rights reserved.