20 сент. 2020 г., 11:39

На среща с Есента 

  Поэзия
351 3 8

Очакваше ме Есента на прага

с изящно нацъфтели хризантеми.

Посрещнах я с усмивката й блага

и златните й гиздави къдели.

 

Поканих я в дома ми, пихме чай

от мащерка, донесена в букета.

Аз бях приготвил вкусен крушов пай –

набрах за нея вчера плодовете.

 

А те са сладко-медени чеда,

узрели чак сега, след дълго лято.

И цветната й шарена снага,

огряваше във златно пребогато.

 

Постой при мен в неделния ми ден,

аз имам за какво да ти разказвам.

Когато тръгнеш в утрешния ден

от твойта сладост дълго в мен ще пазя!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??