6 авг. 2023 г., 15:53  

* * * 

  Поэзия » Любовная
232 1 2

 

                          На милата ми Галя,

                          една година след

                          първата ни среща.

                          

Вървя между високите била,

наръбени от боровете тъмни.

И сякаш вечно тука е била,

нощ спуска се по пътищата стръмни.

 

От изток виждам пълната луна.

На запад по- висока планината,

понесла е звезда -- като сърна

последната сълза на самотата.

 

И мисля си: сънувам. Този сняг

посипан на луната от лъчите

открива ме на нов, жадуван бряг,

където много, много те обичам!

 

                         22. септември 1991 г.

                         гр. Сливен

 

© Лъчезар Цонев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??