10 мая 2011 г., 18:08

„На тоз дар аз сам съм господар!” 

  Поэзия » Другая
680 0 0

 

Животът ми е даден един-едничък,

но не да го живея аз сам-самичък,

а да намеря някой сроден по душа,

в едно да се слеят нашите сърца.

 

Даденото ми от съдбата аз да оценявам,

падна ли, да ставам и да продължавам,

да избухвам в смях, сълзи,

да сбъдна най-съкровените си мечти!

 

Даден ми е да обичам, не да мразя,

човешкото в себе си винаги да пазя,

да бъда на близките си опора,

а не ябълката на раздора.

 

Да вярвам в себе си и Бога,

да се любувам на Майката природа,

да живея за другите, не за мене,

и никому аз да не бъда бреме.

 

Животът – това е дар,

на който ти сам си господар!

Никой вместо теб не ще умре,

нито твойта болка ще прозре.

 

Радвай се на това, което имаш,

давай, а недей да взимаш.

Недей се страхува от смъртта,

сам родил си се и сам ще посрещнеш вечността.

© Габриела Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??