19 мар. 2022 г., 12:15

На вахта 

  Поэзия » Любовная
168 0 0

Когато е тъмно и жарко и само шумът мотовилков накъсва безкрайното време.

Когато машината бясна стоманена песен поеме и горещи потоци вода се стичат от мен.

И нощем, и денем.

 

Като сол при солта.

Ден след ден.

Вахта след вахта.

Тогава си мисля за тебе каквато те помня.

Вълшебна.

 

Седиш в тишината, взор настрани отклонила.

Ръце скършила, нечия чужда вина сякаш поела.

 

Сънувам те тихо и гледам как стъпваш в мрака.

Тогава разбирам, че сън си и стъпвам на пръсти тогава.

 

В мен тишина е.  И гларус кръжи над морето.Толкова тихо е.

А машината лудо ръмжи и все така стене, и стене.

 

Сънувам те.

И само шумът мотовилков отмерва моряшкото време.

© Стефан Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??