12 окт. 2013 г., 19:53  

Наблюдения в тролея 

  Поэзия » Юмористическая
458 0 6

 

                         1

                             

Жените над четирийсет се подмладяват

със сенки, със червило, с фон дьо тен.

Те оптимистки са – не се предават.

Не вярват – старостта е просто ген.

 

Рисуват си изкусно по лицата

усмивки и любов, дори мечти.

И пърхат с мигли – сякаш са крилцата

на водно конче. И въртят очи

 

на сто посоки и по сто причини.

Поклащат ханш, въртят дори бедра.

Застрелват всичко мъжко, дето мине,

защото  лък са... но без тетива.

 

                           2

 

Тинейджърките пък се състаряват,

цапотят се със тонове от грим.

Години те нарочно наслоявят,

кажи–речи подвижен ФармаХим.

 

Спирали като сажди от огнище,

червило огнено като изпита кръв.

Не се свенят и не зачитат  нищо.

Копират поп–иконите със стръв.

 

Лицата им крещят: „Забележи ме!

Жена съм вече, не, не съм дете...

Дори да не запомниш мойто име,

не ще забравиш... мойто деколте."

 

                        3

 

Жени, жени, прекрасни, леко смешни.

Въобще не става дума за естетика.

Прости им, Господи, ако са грешни...

И... да живее родната козметика!

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Туше!
  • Амин
    Хлапачките ме разхилиха яко.
    Точно в целта ( то при теб впрочем няма погрешен изстрел )
  • Мъжете боядисват си косите,
    че бялото да не личи
    и вежди скубят,харчат си парите -
    от тази мода здрав ще откачи!

    Хубав преглед на женската суета!
  • Развесели ме тази сутрин! Поздрав!
  • Хахаха, усмихна ме рано сутринта...ама си е вярно де...
  • и пластичната хирургия! Много ми хареса!
Предложения
: ??:??