Набъбна споменът...
Разпука се...
Кърви...
Прелисти младостта...
Очи, съдби...
Втечнено влюбени, удавени почти...
И клетви вречени в зори...
Молитви към безкрая
за мигове, сравнени с рая...
И пролетно, зародишно, утробно...
Приятно, даже някак си удобно...
А споменът пълзи...
Докарва тук мъгли и дъжд, порой...
Крещящо празен...
Като след запой...
Събиране, разделяне, множене!
Математически безценен...
Строшено от двуколка колело.
Попарена трева...
Въпрос: защо?
И есенно, но цветно, плодородно...
Обичам те! „Мерси, подобно!”
Докопа ме тоз спомен...
И се сляхме...
От слънце ли, от сняг ли избледняхме.
Контури, сенки, силуети...
Безсъние... от пътища поети...
И цветове се сливат, става черно-бяло.
Предателство разтресе мойто тяло.
Кристалите се пръснаха, обрат...
и заживях... във паралелен свят...
Притихна споменът красив ... и се потули...
Като елха, изхвърлена през юли...
© Станимир Карагьозов Все права защищены