2 окт. 2014 г., 10:19

Надежда 

  Поэзия » Гражданская
350 0 0

                   Надежда

 

Една жена със името Надежда

е еталон в живота ми сега.

При всяка среща с огън ме зарежда –

с младежки огън и със светлина.

 

Тя мъдра е като Света София

и с тази мъдрост стихове реди.

Любов към хората и към България

от нейната поезия струи.

 

С цигулката си на света говори

с най-нежен и вълнуващ глас

за слънчевите български простори,

за българската опера, за нас.

 

За операта книги тя създава,

на нея цял живот е посветен.

Чрез музика децата възпитава

с любов и вяра в утрешния ден.

 

И нека дълго радост да дарява

чрез музика, поезия с любов.

От хората любов да получава,

а от небето – Божи благослов.

 

© Мария Събева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??