Кой празен, мазен,
лицемерен и ужасен
лъжец изтънчен и префинен
измисли тази думичка „надежда”?
И умишлено пристрастно
придаде й това лице изящно?
А после я облече в смисъл,
обля я в светлина,
подаде й короната и скиптъра -
регалии на власт измамна?
Кой хитър тарикат
нарече я сестра на любовта -
сияйна и чудесна?
Не вярвайте на тез мошеници!
Не вярвайте и в нея -
във таз лъжовница проклета,
прикрита зад фасада от прекрасност.
Във тази господарка на химерите,
родилка истинска на отчаяние
и мащехата на погубени илюзии.
Не се молете за надежда!
Не ви е нужна тя.
Не ви е нужна тя.
© Вънотрая Все права защищены