Jul 29, 2016, 3:12 PM

Надежда? 

  Poetry
567 3 2

Кой празен, мазен,

лицемерен и ужасен

лъжец изтънчен и префинен

измисли тази думичка „надежда”?

И умишлено пристрастно

придаде й това лице изящно?

А после я облече в смисъл,

обля я в светлина,

подаде й короната и скиптъра -

регалии на власт измамна?

Кой хитър тарикат

нарече я сестра на любовта -

сияйна и чудесна?

Не вярвайте на тез мошеници!

Не вярвайте и в нея -

във таз лъжовница проклета,

прикрита зад фасада от прекрасност.

Във тази господарка на химерите,

родилка истинска на отчаяние

и мащехата на погубени илюзии.

Не се молете за надежда!

Не ви е нужна тя.

Не ви е нужна тя.

© Вънотрая All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много добре! Признавам, че ме привлече заглавието. Чудесна анти теза на позитивизма. В любими.
  • Пристрастност... почувствах се за миг отказана, но не е доказано, не е доказано...
Random works
: ??:??