НАДЕЖДА
Лъчите скриха се зад мрака –
в нощта останахме сами.
А ти съдбата си изплака,
стаени чувства сподели.
Косите галих посивели
и с нежни думи те дарих.
Към този миг сме с теб вървели,
от болката ти аз отпих.
Съзрях в очите натъжени –
любов неземна на жена.
В годините изпепелени
надеждата ни нас събра!
© ИВАН МИЛАНОВ Все права защищены