17 сент. 2007 г., 11:50

Надежда, Вяра и Любов 

  Поэзия
621 0 17
От прозореца на офиса се виждат три комина.
И грозни, и красиви...
Кръстих ги:
Надежда, Вяра и Любов.

Надеждата е най-стабилен.
Вярата го следва,
извила тънка шия.
А най-красив и строен е Любов,
подкрепян от останалите два.

Трите са се хванали един за друг,
стоят сплотени срещу вятъра.
Не се страхуват дори от сняг и  дъжд,
защото винаги са заедно.


юли, 2003 г.

Евгения Маринчева

© Евгения Маринчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??