А надеждата-защо е тя?
Мисля, че на пиршество ни кани
с празни думи, заедно събрани
да подсилят нашта суета.
Смисъл в думите едва ще разчета,
те за нас едва ли са подбрани.
А надеждата-защо е тя?
Мисля, че на пиршество ни кани.
Бих чел ги аз и няколко лета,
но те са само за профани.
Едва ли сме за туй призвани-
ний мислим да спасим света!
А надеждата-защо е тя?
© Георги Янков Все права защищены