27.01.2023 г., 12:03 ч.

Надеждата 

  Поезия » Хумористична
203 0 0

А надеждата-защо е тя?

Мисля, че на пиршество ни кани

с празни думи, заедно събрани

да подсилят нашта суета.

 

Смисъл в думите едва ще разчета,

те за нас едва ли са подбрани.

А надеждата-защо е тя?

Мисля, че на пиршество ни кани.

 

Бих чел ги аз и няколко лета,

но те са само за профани.

Едва ли сме за туй призвани-

ний мислим да спасим света!

А надеждата-защо е тя?

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??