25 апр. 2013 г., 22:50

Надолу, към морето 

  Поэзия » Любовная
629 0 4

По стълбите, надолу към морето,

познах тревогите на твоята душа,

греховните въздишки на сърцето,

познах една жадувана жена.

Забравих гордостта си и целувах,

целувах и погребвах съвестта,

разкайвах се, но после пак целувах

косите, пръстите, плътта.

Събличах те от дневните наслади,

от погледите алчни на мъже,

събличах те, в душата ти пропадах,

във бездната на твоето сърце.

И слизахме надолу към морето,

изтръпвах от мечтание и страх -

това пътуване ще стопли ли сърцето

или ще си остане само грях.

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??