7 февр. 2023 г., 17:35

Надпис в градското WC 

  Поэзия
627 1 3

НАДПИС В ГРАДСКОТО WC

 

... бях нещо я окършил за пари,
нали съм перманентно безработен,
и щом се вдигнах тая заран в три,
си казах: – Пич, бе ти си адски готин!

 

Вземи под наем градския кенеф,
лъсни го до шестнадесет карата! –
за хлебец ще изкараш някой лев,
пък ще си и на топло под земята.

 

И – ей ме, на! – със стирка и леген,
със чисто нова кофа и със четка,
салфетките нагъвам по цял ден,
поседнал върху мека табуретка.

 

Сегиз-тогиз му лисвам три води
и го минавам с чорлавата стирка.  
Народа пред кенефа се реди! –
като че ли на автобусна спирка.

 

За аромат го пръснах със „Шанел”.
Трих от стените триста запетайки,
ченгел до точка, точка до ченгел,
нали съм по природа чистофайник! –

 

с една добра усмивка на лице
усърдно почнах да си гледам кефа...

А тоя стих за градското WC
преписах го от надпис във кенефа.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??