16 июн. 2023 г., 09:06

Най-мократа Жена на този свят 

  Поэзия » Любовная
590 6 1

НАЙ-МОКРАТА ЖЕНА НА ТОЗИ СВЯТ

 

... ти помниш ли, когато изведнъж небето върху Варна се нагрочи,

и как се срути пролетният дъжд връз спуканите тротоарни плочи,

и как залепна роклята ти – лен, и мигом как красиво! – те оформи,

и аз те гледах – светло изумен, със две ченгета с мокри униформи,

и как ти милнах русите коси! – доде седим под килнатата спирка,

 

за теб написах не едно станси, за теб написах цяла стихосбирка!

А утре ще напиша още две! – защото твоят дъжд е благодатен.

Когато Бог ми праща дъждове, навярно мисли ме за стар приятел?

И в тоя тих дъждовен необят връз мен се стелна сянката ти птича.

Най-мократа Жена на този свят, слетяла ми с дъжда – да я обичам.

 

15 юний 2023 г.

гр. Варна, 19, 00 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Когато Бог ми праща дъждове, навярно мисли ме за стар приятел?
    И в тоя тих дъждовен необят връз мен се стелна сянката ти птича.
    Най-мократа Жена на този свят, слетяла ми с дъжда – да я обичам.

    Просто поезия !
Предложения
: ??:??