Никога не забравяйте, че Любовта е само едно нежно цвете!
Най-нежното цвете
Чух някой - че Любов е... кратък Порив!
Щастливци казват, че била е траен грим,
... щом - корабът ти срещне своя залив,
със теб, Сърцето ще запее - чуден Химн!
Тя сигурно... Ще дойде... Сякаш - буря,
като проливен и тъй дълго чакан дъжд,
а ти ще къпеш жадната Душа, на воля,
усетил се, обичан... И - на място, Мъж!
Ти ще я видиш... Крехък цвят отронен,
напролет, рано - от Черешово дърво...
Ще полетите... С радост непресторена,
над палаво море с вълнички от сребро!
Но знай... щом стане Цвете - трябва,
да го поливаш ти, отново... Да цъфти,
че капката любов, Съдба - що ражда,
не би живяла - без Надежди и Мечти!
А то ще иска... Вярвай - двойна доза!
От - чувства, смях, внимание... и такт.
Щом, само го забравиш – дивна Роза,
във мрак ще вехне... И светът ти, пак!
Затуй, дори... и в най - студена Зима,
Заслон бъди... Не! Не допускай Хлад!
Че всъщност... твойта Обич е ранима,
ледът докосне ли я... не е вече Цвят!
© Ангел Колев Все права защищены
Пожелавам ти я!