Нажежена тишина
Мълчание...
в което оправдание лъжовно се е вкоренило;
Мълчание...
срам и свян от кощунството към любовта, с която сме дарени;
Мълчание...
параван за грешките на идола, към който сме се приравнили;
Мълчание...
от страх да не загубим присвоения, когото лъжем;
Мълчание...
сковаващото отчуждение на двама;
Мълчание...
... и бягство от съществуваща реалност.
... Завръщане – за да се лъжем мълчаливо.
Крещящо мълчаливо отчаяние
от неспособността да се обичаме...
© Дияна Райкова Все права защищены