30 янв. 2010 г., 14:01

Наказано лято 

  Поэзия » Другая
384 0 3

Няма ги
свежозелените му треви,
с тъмночервените пръснати макове!

Някой го е остригал;
за назидание
с тъпата ножица туфите е насякъл!

Русите сухи коси
прегоряло стърчат;
на места великан като че ли ги е скубал!

Бели марли
от бъз и равнец
по брадата на склона върху раните е натрупал!

Слънчогледи,
като дървета без клони
чернеят при 40 и повече градуса жажда!

Кой със невиждане
и несбъдване
нашето толкова чакано лято наказа?

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??