26 сент. 2010 г., 16:32

Накъде 

  Поэзия
1429 0 24

                                                                               "... все още крачи Хамлет в мрака,

                                                                                трепери от студа среднощен,

                                                                                по дънки и със тънко яке

                                                                                той чака своя знак все още..."

                                                                                    Щурците - Хамлет (Накъде)

 

                    Накъде

 

Хладнее есенна нощта му.

От лятото си пази спомен.

Намира тишина. През рамо

загърбва другите сезони.

 

Той стъпва тихо по паважа.

Да не покаже есента сълзите си.

Щастлив е... И каквото каже,

остава между него и звездите.

 

И носи обичта от дните си.

Понякога мечтае... Някъде.

Събира само тихото в очите си,

когато го боли от чакане.

 

А тази нощ е взела мисълта му.

И глъхнат стъпките в студеното...

Когато види есента през рамо,

той пак ще тръгне сам във времето.

 

                         26.09.2010

        Венцислав  Янакиев

 

Хамлет   by aVIgeA


хамлет

 

 

© Венцислав Янакиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??