4 сент. 2012 г., 19:15

Налагайки своето бъдеще... 

  Поэзия
497 0 0

Ръцете ни - целите окървавени,

свити в юмруци за битка,

налагаме смело своето бъдеще,

а то горкото - все  синьо ходи.

 

Подпира се по парапетите,

поемайки дъх и бавно се тътри,

а ние доволно го сритваме:

- Къде си отново си хукнал?

 

Давейки се в силен неприязън,

налагаме, спъваме, ритаме..

А от тук нататък??

... Сами без бъдеще скитаме...

 

А то горкото, обезобразено,

лежи на чакъла и чака 

да му подадеш ръка и да тръгне,

но пореден юмрук пак го чака... 

 

И накрая  издъхващо..

"Аз се борих" ти казва  доволно,

"ти си този, който ме спъваше,

сега поеми отговорност"...

 

© Щилияна Бахчеванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??